Thursday 5 April 2018

Een terugblik bij column nr 500

Belofte na 10 jaar nagekomen

Column nr 500 dd 5 april 2018

Of alle columns nog zijn te achterhalen? Ja, ze staan ergens nog bij come to me.nl, maar dikwijls achter gesloten websites, die niet meer openbaar zijn. In 2007 afgestudeerd op een scriptie, waarvan u hieronder de cover vindt. De scriptie is te vinden in de leeszaak van de bibliotheek van het hoofdgebouw van de VU op de elfde etage onder de titel Joodse kunst bij Jozef Israëls
Artikel NHD, september 2007
Foto in het Noordhollands Dagblad, genomen in Museum OpZeeLand in Kolhorn
Cover van scriptie
Ruwweg door die 500 columns gelopen. Columns zijn altijd korte vluchtige mijmeringen die iets zeggen over iemands visie, gedachten spinsels. etc. Waar lagen de accenten in die 10 jaar. Op de diverse musea, 44 columns, op Vincent van Gogh, 28 columns, Op het impressionisme ( 13),  Rembrandt (6)  Italiaanse  Renaissance (6)  Gotische bouwkunst (4) Jozef Israëls ( 4) Mondriaan (4) Harrie Kuijten (4) Jan Sluijters (4) Stadsgezichten (4)Verder op tal van lokale kunstmanifestaties.. Juist vandaag werd er een mail ontvangen van iemand die zich bezig houdt met de grachtenpanden in Amsterdam. Mijn essay voor Architectuur behandelde het pand Keizersgracht 412, dat toen het ICT bedrijf Lost Boys herbergde. Betrokkene was op zoek naar interieurfoto's., maar mijn foto's handelden over de architectuur van het voorfront en het prachtige koetshuis. Alle bouwkundige details zijn in dat essay besproken. Bijzonder dat betrokkene mij op het spoor kwam. 
De zevenjarige studie bracht een grote vloed van columns op Internet. Vervolgens nog een groot aantal lezingen gegeven en artikelen over kunst gepubliceerd in onder andere Historische West Friesland  en voor het Jaarboek van het Westfries Genootschap. Voor dat Genootschap werd een lezing gegeven over de regionale schilders Dirk Breed en Jan Pieter Pool. De columns gaan door Deo Volente, bij goede conditie en gezondheid. De VU studie was een groot goed. 
Kunstboeken, lezingen, adviezen, taxaties, rondleidingen, essays etc. contact via deze blog
drsjjj artes admirans

No comments:

Post a Comment