Thursday 15 September 2016

Therapeutische Kunst

Expositie leerlingen van activiteiten centrum GGZ/Heerhugowaard-Alkmaar

Column nr 429

Normaliter schrijf je niet zo vaak over zaken die dichtbij huis liggen of veel zeggen over je persoon en omgeving, maar deze keer dan een uitzondering, omdat gisteren er een uitnodiging lag om een persbericht te schrijven inzake een expositie die in onze dorpskerk staat opgesteld van leerlingen van het activiteitencentrum GGZ te Heerhugowaard/Alkmaar. Het zijn leerlingen met psychische beperkingen en die kunnen in dat centrum zich heerlijk uitleven.

Affiche van het centrum waarop staat dat Moniek Bliek, docent van het centrum een cursus geeft onder de titel  Ode aan de verbeelding". Zij geeft die workshops die geïnspireerd zijn op het werk van Jheronimus Bosch. Enkele werken van haar waren tentoongesteld op de expositie
Werk van Nicole de Vries, een dergelijk vrouwenportret is ook in de Martinuskerk te bewonderen
Acryl op doek, 180 x 120
Hieronder het persbericht door mij opgesteld voor de media hier in de regio

De tekst hierboven geeft mijns inziens een terechte weergave van hetgeen ik heb ervaren, Bewust het ik niet de stroming Outsiderskunt  willen hanteren om de leerlingen niet in een bepaalde hoek te zetten. Het artikel is neutraal en de mensen die het gemaakt hebben, komen zo tot de ontdekking dat ze echt wel iets hebben gepresteerd, nu over hun werk wordt geschreven.
Kunstboeken, lezingen, adviezen, persberichten, taxaties, rondleidingen, essays REAGEREN VIA DEZE BLOG
drsjjj artes admirans

No comments:

Post a Comment